dinsdag, 06 juni 2017 20:25

Grote successen tijdens het NK inline-skate in Heerenveen en Wolvega

Het NK inline-skaten in Heerenveen en Wolvega heeft voor de jeugdrijders van de Skeelerclub Nijeveen 3 medailles opgeleverd. En voor de eerste keer in de geschiedenis een Nederlands kampioen bij de jeugdrijders. Lisan van der Linde uit Wanneperveen won goud op de ‘one lap’.

Het toernooi begon vrijdag in Heerenveen waar in twee dagen het piste toernooi werd afgewerkt. Op de afsluitende dag in Wolvega werden de wegafstanden verreden. Lisan van der Linde liet op de eerste dag gelijk zien dat ze op tijd hersteld was van haar voetblessure om mee te doen voor de prijzen. Dat resulteerde in een tweede plaats op de 300 meter sprint voor de eerstejaars kadet. Zondag plaatste ze zich samen met Fleur Huls uit Nijeveen voor de finale one lap. Een spannende wedstrijd waarin Fleur gelijk de koppositie wist te pakken, maar dat net niet vol kon houden tot de finish, waardoor ze vierde werd. Lisan kon juist op het laatste rechte eind haar tegenstanders inhalen en pakte haar eerste Nederlandse titel.

Ook op de langere afstanden was er succes voor de meisjes in deze categorie. Een mooie 6de plaats voor Noor Nijland (Meppel) op de puntenkoers op de piste in Heerenveen. En Lotte Veenstra (Meppel) wist een 4de plaats te behalen op de afvalkoers. De puntenkoers op het wegparcours in Wolvega was een zware wedstrijd met een stevige wind. En dan is Lotte Veenstra op haar best. In het tweede deel van de wedstrijd wist ze voldoende punten bij elkaar te rijden voor de tweede plaats. Een prachtige beloning voor het harde werken.

Ook voor de senioren een aantal mooie uitslagen. Martijn de Boer uit Nijeveen behaalde de 8ste plaats op de afvalkoers. Een knape prestatie in een veld met toppers als Chrispijn Ariens en Ingmar Berga. Gerline Crediet eindigde op de 6de plaats op de afvalkoers op de piste en op de punten/afval wist ze een medaille te halen. Ze pakte het zilver achter Elma de Vries. Janita Willems-Crediet werd 7de op de puntenkoers. De zusjes Crediet uit Nieuwleusen zijn beide trainster van de skeelerclub in Nijeveen en trainen ook zelf meerdere keren per week op de baan in Nijeveen. Ook toppers als Ingmar Berga, goed op de puntenkoers, en Remon Kwant, goud op de 1000 meter en meerdere medailles op de sprintafstanden, zijn lid van de club in Nijeveen, zodat ze regelmatig kunnen trainen op deze prachtige baan. Elma de Vries uit Meppel heeft laten zien dat ze nog steeds tot de absolute top behoord. Ze won goud op alle lange afstanden.

Even bijpraten... lees hier het nieuws

Titel
Titel
Datum
Datum

Sponsornieuws

Titel
Titel
Datum
Datum

©2019 IJs- en skeelerclub Nijeveen