Item gefilterd op datum: juni 2017

(foto bron: schaatsen.nl)

Tijdens het NK Marathon in Arnhem zorgde Marieke Driesprong uit Dwingeloo voor een grote verrassing. Marieke, uitkomend voor Skeelerclub Nijeveen, versloeg in haar categorie junioren A de torenhoge favoriet Marijke Groenewoud, door op het juiste moment aan te vallen. Met nog 5 ronden te gaan ging ze alleen in de aanval en het lukte de concurrentie niet om haar weer in te halen.

Ook de jongens junioren A reden een prima wedstrijd. Rinus van der Veen en Kevin Kalthof uit Meppel kwamen net te kort om de kopgroep van drie te kunnen volgen. Rinus won de sprint van het peloton en kwam daarmee op de vierde plek. Kevin eindigde op een mooie achtste plek. Jongere broer Thijs Kalthof kwam uit in de categorie junioren B. Een sterkte categorie waar Thijs met een keurige tiende plek liet zien dat hij als eerstejaars goed mee kan komen.

De zussen Gerline Crediet en Janita Willems-Crediet uit Nieuwleusen reden een sterke wedstrijd. Ze reden beide in de kopgroep waaruit Janita verschillende keren probeerde te ontsnappen. Uiteindelijk lukte het Janita om samen met Berber vonk en Irene Schouten weg te rijden. In de eindsprint moest ze beide dames voor laten gaan, maar wist ze toch een mooie derde plaats te behalen. Gerline eindige op de vierde plek door de sprint van de achtervolgende groep te winnen.

Bij de masters was er een zevende plek voor Michiel Frankema uit Meppel. Martijn de Boer uit Nijeveen reed in de seniorencategorie. In het begin van de wedstrijd kon hij het tempo goed volgen, maar uiteindelijk lukte het hem niet om stand te houden tussen de nationale toppers. De verrassende winnaar van dit kampioenschap was Jordy Harink uit Rouveen.

Na het succesvolle nationale kampioenschap op de piste en baan in Heerenveen/Wolvega vorige week, was er dus ook dit weekend weer succes voor de rijders van de Skeelerclub Nijeveen.

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

De clubrijdsters zijn zeer succesvol bij de wedstrijd inline-skate in de Stouwdam competitie in Deventer. De uitslagen:


Pupillen meisjes 4: Goud voor Esther Drost

Pupillen meisjes 3: Zilver voor Amber Wietsma en Brons voor Lisa Glastra

Pupillen meisjes 1: Goud voor Emma Glastra en Brons voor Dinly Koster

Kadetten meisjes : zilver voor Lotte Veenstra en brons voor Sterre Veerman

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

Voor de 1e keer in Nijeveen op de skeelerbaan, wordt het nationaal pupillen toernooi inline-skate georganiseerd. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 1 juli 2017 vanaf 10:00 uur. Veel jeugdige rijders uit heel Nederland doen mee aan deze wedstrijd. Op diverse onderdelen wordt gestreden om een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Dit toernooi wordt gezien als het officieuze Nederlands Kampioenschap voor de pupillen 1 tot en met 4.

De wedstrijd onderdelen zijn:

Pupillen 4: 100 meter tijdrit, 600 meter, 800 meter
Pupillen 3: 100 meter tijdrit, 600 meter, puntenkoers
Pupillen 2: 100 meter tijdrit, 800 meter, puntenkoers
Pupillen 1: 300 meter tijdrit, 1000 meter, puntenkoers

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

Het NK inline-skaten in Heerenveen en Wolvega heeft voor de jeugdrijders van de Skeelerclub Nijeveen 3 medailles opgeleverd. En voor de eerste keer in de geschiedenis een Nederlands kampioen bij de jeugdrijders. Lisan van der Linde uit Wanneperveen won goud op de ‘one lap’.

Het toernooi begon vrijdag in Heerenveen waar in twee dagen het piste toernooi werd afgewerkt. Op de afsluitende dag in Wolvega werden de wegafstanden verreden. Lisan van der Linde liet op de eerste dag gelijk zien dat ze op tijd hersteld was van haar voetblessure om mee te doen voor de prijzen. Dat resulteerde in een tweede plaats op de 300 meter sprint voor de eerstejaars kadet. Zondag plaatste ze zich samen met Fleur Huls uit Nijeveen voor de finale one lap. Een spannende wedstrijd waarin Fleur gelijk de koppositie wist te pakken, maar dat net niet vol kon houden tot de finish, waardoor ze vierde werd. Lisan kon juist op het laatste rechte eind haar tegenstanders inhalen en pakte haar eerste Nederlandse titel.

Ook op de langere afstanden was er succes voor de meisjes in deze categorie. Een mooie 6de plaats voor Noor Nijland (Meppel) op de puntenkoers op de piste in Heerenveen. En Lotte Veenstra (Meppel) wist een 4de plaats te behalen op de afvalkoers. De puntenkoers op het wegparcours in Wolvega was een zware wedstrijd met een stevige wind. En dan is Lotte Veenstra op haar best. In het tweede deel van de wedstrijd wist ze voldoende punten bij elkaar te rijden voor de tweede plaats. Een prachtige beloning voor het harde werken.

Ook voor de senioren een aantal mooie uitslagen. Martijn de Boer uit Nijeveen behaalde de 8ste plaats op de afvalkoers. Een knape prestatie in een veld met toppers als Chrispijn Ariens en Ingmar Berga. Gerline Crediet eindigde op de 6de plaats op de afvalkoers op de piste en op de punten/afval wist ze een medaille te halen. Ze pakte het zilver achter Elma de Vries. Janita Willems-Crediet werd 7de op de puntenkoers. De zusjes Crediet uit Nieuwleusen zijn beide trainster van de skeelerclub in Nijeveen en trainen ook zelf meerdere keren per week op de baan in Nijeveen. Ook toppers als Ingmar Berga, goed op de puntenkoers, en Remon Kwant, goud op de 1000 meter en meerdere medailles op de sprintafstanden, zijn lid van de club in Nijeveen, zodat ze regelmatig kunnen trainen op deze prachtige baan. Elma de Vries uit Meppel heeft laten zien dat ze nog steeds tot de absolute top behoord. Ze won goud op alle lange afstanden.

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

Sponsor in de kijker

Titel
Titel

©2020 IJs- en skeelerclub Nijeveen