Item gefilterd op datum: juli 2017

Woensdagavond 26 juli was de skeelerbaan in Nijeveen het decor voor een landelijke skeelerwedstrijd. Toppers als Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra stonden aan de start. Maar ook ons clublid Martijn de Boer en trainers zusjes Crediet waren erbij.


De rijders werden aangemoedigd door de jeugdleden van de club, die zich verzameld hadden aan de kant van de baan op deze mooie zomerse avond. Natuurlijk was het applaus voor plaatselijke rijder Martijn de Boer die zich van zijn beste kant liet zien tijdens de puntenkoers. Halverwege deze wedstrijd plaatste hij een demarrage en reed een aantal ronden aan kop tijdens deze mooie en vooral snelle wedstijd. Uiteindelijk ging de winst naar Luc ter Haar uit Heerenveen, voor Casper de Gier uit Laag-Keppel en Mathias Vosté uit België. Martijn de Boer eindigde op de negende plek.


Bij de dames was er een hoofdrol voor Gerline Crediet uit Nieuwleusen, trainster van de Skeelerclub Nijeveen en samen met haar zus Janita Willems-Crediet een sterk duo. Janita die rondenlang het tempo hoog kan houden en Gerline die in de loop van de wedstrijd steeds meer punten pakte. Het resultaat was uiteindelijk een mooie tweede plek. De winst ging naar Berber Vonk uit Appelscha. Zij pakte eerder op de avond ook de winst op de 1000 meter.


Bij de heren was de winst op de 1000 voor de Belg Mathias Vosté. Luc ter Haar eindigde als tweede en Rémon Kwant behaalde de derde plek. Kwant, inmiddels woonachtig in Heerenveen, maar geboren in Koekange, reist eind augustus naar China voor het WK inline-skaten.

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017
dinsdag, 18 juli 2017 20:35

Clubkampioenen 2017

De weersomstandigheden waren perfect tijdens de clubkampioenschappen in de categorieen kadetten, junioren en senioren. Lekker zonnetje en weinig wind. Er werd begonnen met een sprint van 300 m, daarna 5 rondjes in elke categorie en tenslotte een afvalkoers over 30 rondjes. Na afloop huldigingen bij het podium. De foto's spreken voor zich.

 

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017
donderdag, 13 juli 2017 12:58

Successen bij Free Wheel Inline Cup Oost

Het gaat goed met onze clubrijders in de Free-wheel Inline Cup Oost, een inline-skate competitie in Oost-Nederland die bestaat uit 12 marathon wedstrijden.

De foto betreft het podium na de wedstrijd in Losser op 6 juli. Rinus van der Veen op de foto met wedstrijdnummer 297 won de wedstrijd en Kevin Kalthof werd tweede.

Bij de wedstrijd op 12 juli in Rijssen won Lotte Veenstra bij de meisjes kadetten en werd Jamilla Waayer 2e. Onze trainsters Janita Willems-Crediet en Gerline Crediet werden bij de dames senioren respectievelijk 1e en 2e.

Rinus van der Veen en Lotte Veenstra voeren momenteel het klassement aan elk in hun categorie.

Woensdag 30 augustus organiseert de ijs- en skeelerclub Nijeveen voor de 2e keer de Free-wheel inline cup Oost. Dit is tevens de finalewedstrijd. De wedstrijd wordt gereden over een wegparcours van 4,3 km en begint om 19:30. Het parcours hiervoor is Tussenboersweg, Schuurmansweg, Kolderveense Bovenboer, Kolderveense Kerkweg, Tussenboersweg.

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

Verslag door Marike Ooms

Wat een mooie skeelerdag was het zaterdag 1 juli op het national pupillentoernooi. Ondanks dat het in de ochtend nog regenachtig en nat was, alle kinderen deden ontzettend hun best en lieten mooie wedstrijden zien.

De 100 meter tijdrit werd door de pupillen 2 tot en met 4 gereden op een halfdroge baan met een paar natte plekken De start was vlak voor de bocht dus dat is voor de een nog iets lastiger dan de ander, maar iedereen kwam mooi door de bocht en wist goed te finishen. Esther was niet helemaal tevreden over de 100 meter, maar kwam op de langere afstanden heel goed uit de verf. Voor de laatste afstand had ze zich bezeerd waardoor de zin eraf was. Maar wat herstelde ze zich goed, wat resulteerde in een flitsstart gevolgd door een paar snelle ronden.

Bij de pupillen 3 meisjes hadden we vanuit de club een mooi kwartet staan. Amber, Lisa, Lieke en Mariella. Amber gaat steeds harder rijden als de afstanden langer worden. Hierdoor had ze een prachtig eindresultaat, want één voor één haalde ze haar tegenstanders in. Lieke, Lisa en Mariella waren mooi aan elkaar gewaagd en gaven niet zomaar op voor elkaar. De laatste afstand bestond uit zes hele ronden. Voor de start hadden ze aangegeven dat ze dit toch wel heel lang vonden. Maar desalniettemin stonden ze er maar mooi en reden ze ook deze lange afstand keurig uit.

Jesper had deze keer eindelijk wat meer jongens in de categorie pupilen 3 jongens. Gewoon volle bak starten was zijn credo, dus dat liet hij zien. Hierdoor hadden de anderen het nakijken. Het trio van de pupillen 2 meisjes liet ook zien wat ze waard waren. Emma Pit vond de bochten op de gladde baan tijdens de 2e rit toch wat griezelig, maar ze liet zien dat zee en doorzetter is. Niet opgeven is erg knap als je door de bochten heen glibbert, daar mag je trots op zijn. Rosalie kwam steeds een plekje hoger, hoe langer de afstand, top gedaan. Ook Caitlin had soms moeite met de natte bochten tijdens de 2e rit. Maar door een tactische eindschot en een goede finish wist ze die afstand ook op haar naam te schrijven. De puntenkoers was de moeilijkste afstand voor Caitlin, maar ze reed keurig, waardoor ze de eerste plek in het klassement vast kon houden.

Wout was bij de pupillen 2 jongens onze enige afgevaardigde. Hij heeft in ieder geval geleerd dat in de regen de natte strepen glad zijn. Bijna ging hij onderuit, maar hij herstelde zich gelukkig prima. Ook hier was een grote groep sterke concurrenten, maar we zien aan de uitslagen dat we geen opgevers hebben. Hoe meer rondjes , hoe meer concurrenten Wout achter zich kon laten.

Tenslotte de pupillen 1 meisjes, met een sterk deelnemersveld. Dinley en Emma hielden zich mooi staande waarbij Emma het meest tevreden was over haar 1000 meter. Wat was het spannend. Op de 300 meter reed Dinly ook erg goed.

De ouders en trainers aan de kant waren trots op de pupillen, want ze hebben maar mooi allemaal gedaan.

 Foto's door Andrea van der Burg

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

Op woensdagavond 26 juli aanvang 18:00 organiseren we een superleuk topsport evenement om naar toe te gaan: de 6e van de 8 wedstrijden in de KNSB Baan competitie.

Veel bekende namen uit het marathonschaatsen –zowel junioren als senioren- zullen aan de start verschijnen.

De programma onderdelen zijn:

categorie: DJA 1000 meter sprint, puntenkoers
categorie: HJA 1000 meter sprint, puntenkoers
categorie: Sen D 1000 meter sprint, puntenkoers
categorie: Sen H 1000 meter sprint, puntenkoers

Gepubliceerd in Nieuwsarchief 2017

©2020 IJs- en skeelerclub Nijeveen