zondag, 26 april 2020 12:23

Start skeelertrainingen vanaf 29 april!

Herstart skeelertrainingen !!   (Zie ook de bijlage: protocol verantwoord sporten)

Op basis van de overheidsbesluit van afgelopen dinsdag kunnen we de skeelertrainingen gelukkig weer hervatten vanaf woensdag 29 april. Zoals wellicht bekend geldt dit voor de jeugd tot 12 jaar (basisschoolleerlingen) en de jeugd van 12 tot 18 jaar. Helaas mogen de trainingen voor de senioren (>18 jaar) nog niet hervat worden.

Voor de jeugd tot 12 jaar geldt geen restrictie van de 1,5 meter afstand-regel; voor de jeugd van 12 tot 18 jaar geldt die restrictie wel. We beseffen dat skeeleren met 1,5 meter afstand niet optimaal is. Toch hebben we besloten om ook voor de jeugd van 12 tot 18 jaar de trainingen te hervatten.

Wat betekent dit nu concreet?

Ten eerste gelden er een aantal regels en voorwaarden:

  1. Geen ouders/begeleiders langs de baan tijdens de trainingen. Dit houdt dus in dat de kinderen alleen gehaald en gebracht mogen worden, waarbij de ouders op de parkeerplaats moeten blijven. Houd daar ook gepaste afstand aan.
  2. De kantine, maar ook de kleedkamers en de toiletten blijven gesloten.
  3. Let ook op voldoende afstand tijdens het wisselen van groepen. De trainers zullen daar ook duidelijke instructies over geven.
  4. Bij ziekteverschijnselen, ook bij gezinsleden, blijf je thuis.

We beseffen dat dit strenge regels zijn, die voor een ieder tot aanpassingen moet leiden. Maar alleen met deze regels is het mogelijk om de trainingen te hervatten.

De trainingen starten weer vanaf woensdag 29 april!

Alle wedstrijden en andere activiteiten zijn voorlopig afgelast of uitgesteld. In een later stadium zullen we bekijken of we bijvoorbeeld clubwedstrijden kunnen houden.

Voor de groepen 2, 3 en 4 geldt dat de trainingen worden gehouden op de oorspronkelijke tijden, zoals die aan het begin van het seizoen bekend zijn gemaakt. De trainers zullen hierover nog bericht geven. Voor groep 1, die in de leeftijdscategorie van 12 t/m 18 valt, geldt dat er alleen getraind mag worden met 1,5 meter afstand. Dit heeft tot gevolg dat we deze groep gesplitst hebben, waarbij de ene helft op maandag traint en de andere helft op donderdag. Op de dinsdag traint de ene helft van 19.30 tot 20.15 uur en de andere helft van 20.15 tot 21.00 uur. Ook hierover krijgt deze groep nog bericht van de trainers.

We hopen dat het zo duidelijk is. Heb je nog vragen, neem dan contact op met je trainer. Het vergt enige aanpassing, maar hiermee kunnen we gelukkig de skeelertrainingen weer hervatten.

Het Bestuur

©2021 IJs- en skeelerclub Nijeveen